
جایزه ادبی و تاریخی دکتر محمود افشار
طبق وقفنامه چنانچه درآمد موقوفات به مقدار قابلی افزایش یابد واقف یا شورای تولیت می توانند علاوه بر تالیف و ترجمه و چاپ کتب، مبلغی از آن را تخصیص به جوایز برای تشویق دانشمندان و دانش پژوهان، نویسندگان و شاعران بدهند، بالاخص برای بهترین نویسندگان و شاعران در مجله آینده.
بنابراین باید شعرا و نویسندگان را به سرودن اشعار و تصنیف قطعات نظم و نثر وطنی و ملی و اجتماعی با طرح اقتراحات و مسابقه ها و دادن جوایز از درآمد موقوفات تشویق و ترغیب نمود.
تشخیص این امور در زمان حیات با واقف است که با مشورت دوستان مطلع خود انجام می دهد، سپس با هیئت شش نفره است که دو سوم از متولیان و یک سوم از هیئت مدیره شرکت مطبوعاتی آینده، یا هرکسی را که آنها و اینها به جایشان معین کنند، مرکب خواهد بود.

سید مصطفی محقق داماد
دکتر سید مصطفی محقّق داماد (متولد ۱۳۲۴)
عضو و رئیس شورای تولیت و هیئتمدیره و عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
مجتهد، حقوقدان، فلسفهدان و استاد حوزه و دانشگاه
آیتالله دکتر سید مصطفی محقّق داماد، فرزند آیتالله سید محمد محقّق داماد و نوۀ دختری حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی (مؤسس حوزۀ علمیۀ قم)، است. او در سال ۱۳۲۴ در قم متولد شد. پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی، وارد حوزۀ علمیۀ قم شد و به تحصیل پرداخت تا آن که در ۱۳۴۸، به کسب درجۀ اجتهاد از علماء و مراجع وقت نائل آمد. همزمان تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه تهران پی گرفت و در حقوق و فلسفۀ اسلامی موفق به اخذ لیسانس و فوقلیسانس از آنجا شد. سرانجام در ۱۳۷۵، با دفاع از پایاننامۀ خود از دانشگاه فرانسویزبان بلژیک، در رشتۀ حقوق بینالملل، با درجۀ ممتاز مدرک دکتری گرفت. ایشان از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ با پایۀ ۱۱ قضایی، ریاست سازمان بازرسی کل کشور را عهدهدار بود و در آن سال استعفا کرد. دکتر محقّق داماد هماکنون با درجۀ استاد در دانشگاه شهید بهشتی به تدریس در رشتههای فقه و حقوق و فلسفۀ اسلامی اشتغال دارد. افزون بر آن عهدهدار چند سمت علمی و فرهنگی است. آثار متعددی در زمینۀ فقه و حقوق اسلامی از ایشان در دست است که هریک بارها به چاپ رسیده است .

سید فتحالله مجتبایی
دکتر فتحالله مجتبایی (متولد ۱۳۰۶)
عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
نویسنده و مترجم و استاد دانشگاه تهران
سید فتحالله مجتبایی در خانوادهای اصیل در تهران متولد شد. دوران کودکی و تحصیلات مقدماتی خود را در فراهان و دورۀ دبیرستان را در اراک گذراند. در سال ۱۳۳۲ از دانشکدۀ زبان و ادبیات دانشگاه تهران و دانشسرای عالی، لیسانس گرفت و به تدریس ادبیات و زبانهای خارجی در دبیرستانهای اراک و تهران و دانشسرای عالی پرداخت. در ۱۳۳۹ از سوی وزارت فرهنگ مأمور تهیه و تدوین کتاب درسی ادبیات برای دبیرستانهای ایران شد. در ۱۳۴۴ به دانشگاه هاروارد رفت و فوقلیسانس تاریخ تطبیقی ادیان و دکتری تاریخ ادیان و فلسفههای ایران و هند گرفت. دکتر مجتبایی همکاری با مجلۀ سخن و مؤسسۀ فرانکلین و مدیریت خانههای فرهنگی ایران در لاهور و رایزنی فرهنگی ایران در هند و تدریس در دانشگاه تهران و عضویت پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی و چندین سمت علمی و فرهنگی دیگر و آثار علمی فراوانی را در کارنامۀ غنی خویش دارد.

حسن انوری
دکتر حسن انوری (متولد ۱۳۱۲)
عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
پژوهشگر، نویسنده و استاد زبان و ادبیات فارسی
حسن انوری در ۱۳۱۲ در شهر تکاب به دنیا آمد. پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه در ۱۲۴۰ از دانشگاه تبریز لیسانس ادبیات فارسی گرفت. سپس در ۱۳۴۶ از دانشگاه تهران در رشتۀ ادبیات فارسی فوق لیسانس گرفت و سرانجام با دفاع از پایاننامۀ خود به دکتری در رشتۀ ادبیات فارسی از دانشگاه تهران نائل آمد. دکتر انوری مؤلف سرپرست و مؤلف فرهنگ بزرگ سخن و عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان ادب و فارسی و دارای تألیفات چندی در حوزۀ زبان و ادبیات فارسی است. او به عنوان چهرۀ ماندگار در رشتۀ ادبیات فارسی معرفی شده و همچنین عهدهدار چند سمت علمی و فرهنگی است

جلال خالقیمطلق
دکتر جلال خالقیمطلق (متولد ۱۳۱۶)
عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
ادیب، پژوهشگر و شاهنامهشناس
جلال خالقیمطلق در ۱۳۱۶ در تهران متولد شد. تحصیلات دبیرستانی را در تهران به انجام رسانید و تحصیلات عالی دانشگاهی را در آلمان گذراند و در سال ۱۳۴۹ از دانشگاه کلن در رشتههای شرقشناسی، مردمشناسی و تاریخ قدیم درجۀ دکتری گرفت. او از سال ۱۳۵۰ در بخش مطالعات ایرانی دانشگاه هامبورگ مشغول به تدریس زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ ایرانی بودهاست. دکتر خالقیمطلق از آغاز دهۀ ۱۳۵۰ ضمن اقامت و تدریس در کشور آلمان، پژوهشهای گستردهای در زمینۀ ادبیات حماسی ایران و شاهنامه انجام داد. تصحیح او از شاهنامۀ فردوسی که بیش از سی سال به طول انجامید، ابتدا در هشت دفتر در سالهای ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۸ در نیویورک زیر نظر احسان یارشاطر و سپس در انتشارات مرکز دایرهالمعارف اسلامی به طبع رسید. او بعدتر در سال ۱۳۹۵ بار دیگر شاهنامۀ مصحح خود را با تجدید نظرهایی توسط انتشارات سخن به چاپ رسانید. دکتر خالقیمطلق هماکنون عضو هیئتعلمی کنگرۀ بینالمللی هزارۀ شاهنامۀ فردوسی است.

محمدرضا شفیعی کدکنی
دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی (متولد ۱۳۱۸)
عضو شورای تولیت و هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
شاعر، پژوهشگر، مصحح، نویسنده و استاد دانشگاه
محمدرضا شفیعی کدکنی، در کدکن از توابع تربت حیدریه در استان خراسان رضوی دیده به جهان گشود. دورۀ مقدماتی و سطح را نزد پدر خود (که روحانی بود) و ادیب نیشابوری و آیتالله شیخ هاشم قزوینی فراگرفت. سطح خارج فقه و اصول را نزد آیتالله میلانی خواند. سپس از دانشگاه فردوسی مشهد لیسانس زبان و ادبیات فارسی گرفت و دکترای خود را در همان رشته از دانشگاه تهران اخذ کرد. او از سال ۱۳۴۸ در دانشگاه تهران، به تدریس اشتغال یافت. تحقیقات دکتر شفیعی کدکنی نمونۀ اعلای پژوهشهای علمی است. او از سال ۱۳۶۰ به پژوهش در تاریخ تصوف با رویکرد تصحیح متون ادبیات عرفانی روی آورد. تخلص وی در شعر «سرشک» است. ایشان آثار علمی متعددی به صورت تألیف، تصحیح و تعلیقهنویسی، ترجمه و نیز چندین مجموعۀ دفتر شعر را در کارنامۀ غنی خود دارد.

ژاله آموزگار
ژاله آموزگار
دکتر ژاله آموزگار (متولد ۱۳۱۸)
عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
پژوهشگر، نویسنده، مترجم و استاد دانشگاه تهران
ژاله آموزگار در خوی در یک خانوادۀ فرهنگی به دنیا آمد. پس از اخذ دیپلم ادبی از دبیرستانهای خوی و تبریز، در سال ۱۳۳۵ برای ادامۀ تحصیل وارد دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تبریز شد. سپس با رتبۀ اول از دانشکدۀ ادبیات تبریز فارغالتحصیل شد و با بورس تحصیلی که به وی تعلق گرفت، در دانشگاه سوربن فرانسه ثبت نام کرد. پس از دریافت مدرک دکتری در رشتۀ زبان و فرهنگ باستانی (بهطور دقیقتر، زبانهای ایرانی و ادبیات مزدیسنی)، در سال ۱۳۴۷ به ایران بازگشت و در دورهای کوتاه در بنیاد فرهنگ ایران مشغول کار شد. دکتر ژاله آموزگار از ۱۳۴۹ به عنوان استادیار و از ۱۳۶۲ در جایگاه دانشیار و از ۱۳۷۳ در مرتبۀ استاد فرهنگ و زبانهای باستانی در دانشگاه تهران مشغول تدریس و تحقیق است. او شاگردان بسیاری تربیت کرده که برخی از آنها از استادان بنام روزگار ما هستند.
دکتر آموزگار گذشته از زبانهای پهلوی و اوستایی به زبانهای انگلیسی، فرانسه و ترکی نیز مسلط است. وی سالها به عنوان همکار استاد دکتر احمد تفضلی به فعالیتهای علمی پرداخت و حاصل این همکاری به پدید آمدن آثار مهمی انجامید. ایشان همچنین عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی است و در گروههای مختلف فرهنگستان همکاریهای موثری دارد.
دکتر آموزگار تاکنون جوایز متعددی نیز دریافت کرده است، از جمله در سال ۱۳۹۵ جایزه لژیون دونور از وزارت فرهنگ فرانسه و جایزه سرو ایرانی (در زمینه میراث فرهنگی) را دریافت کرد.

محمود امیدسالار
محمود امیدسالار
دکتر محمود امیدسالار (متولد ۱۳۲۹)
عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
پژوهشگر، نویسنده، مترجم و نسخهشناس
محمود امیدسالار در اصفهان متولد شد. تحصیلات خود را تا دیپلم در ایران ادامه داد. سپس در ۱۳۴۸ به آمریکا عزیمت کرد و در ۱۳۵۴ از دانشگاه برکلی کالیفرنیا لیسانس اقتصاد و فلسفه گرفت. سپس از همان دانشگاه فوقلیسانس ایرانشناسی و در ۱۳۶۳ دکترای ادبیات فارسی گرفت. وی دانش فولکلور را تحت نظر الن دانس (Alan Dundes) استاد دانشگاه برکلی آموخته است و یکی از دانشمندان برجسته در زمینۀ فولکلور ایرانی و ادبیات فارسی به شمار میآید و مقالات زیادی در این خصوص نگاشتهاست. از کارهای برجستۀ وی میتوان به همکاری با دکتر جلال خالقیمطلق در تصحیح شاهنامۀ فردوسی، همکاری با دانشنامۀ ایرانیکا به سرپرستی احسان یارشاطر از ۱۳۶۹ و عضویت در شورای عالی علمی مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی از ۱۳۶۸ و عضویت در هیئت امنای بنیاد فردوسی از ۱۳۸۸ اشاره کرد.

کاوه بیات
کاوه بیات
کاوه بیات (متولد ۱۳۳۳)
عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار
تاریخنگار، پژوهشگر و مترجم
کاوه بیات در تهران به دنیا آمد. خاندان او از نامداران عرصۀ تاریخ و سیاست ایرانزمین اند. او نوۀ دختری صولتالدولۀ قشقایی است و نیای او، سهامالسلطان، زمانی نخست وزیر ایران بود. مادربزرگ پدری وی نیز از نوادگان فتحعلی شاه قاجار و محمد مصدق دایی پدر اوست.
بیات تحصیلاتش را در رشتۀ مدیریت و برنامهریزی گذراند و مدت کوتاهی نیز در رشتۀ تاریخ تحصیل کرد. او دبیر مجموعههای تاریخ معاصر ایران، آسیای میانه و قفقاز در شرکت نشر و پژوهش شیرازۀ کتاب (انتشارات شیرازه) است.
از وی تألیفات، ترجمهها و مقالات بسیاری در حوزۀ تاریخ نظامی، شورشها، جنبشهای مردمی و تاریخ محلی به چاپ رسیده است.

محمد افشینوفایی
محمد افشینوفایی
پژوهشگر، نویسنده، استاد دانشگاه، مدیرعامل و مدیر انتشارات بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار
محمد افشینوفایی زاده ۲۹ آذر ماه سال ۱۳۵۹ شمسی در تهران، تحصیلات دوره ابتدایی تا پایان دبیرستان را در گوهردشت کرج گذراند و پس از اخذ مدرک دیپلم به همراه خانواده به تهران بازگشت. او در سال ۱۳۹۱ توانست از رساله دکتری خود با عنوان «حافظ در اسناد و منابع کهن تا سال ۱۰۰۰ هجری» به راهنمایی استاد دکتر محمدرضا شفیعیکدکنی دفاع کند و از دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغالتحصیل شود. افشینوفایی که از سال ۱۳۸۷ به تدریس در همان دانشگاه اشتغال داشت، در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲ رسما عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران شد و تاکنون نیز به تدریس و تحقیق ادامه داده است. همچنین او از سال ۱۳۸۷ به عضویت در بنیاد ملی نخبگان درآمد و از همان سال به عنوان پژوهشگر در فرهنگستان زبان و ادب فارسی به تحقیق مشغول شد. افشینوفایی از آغاز سال ۱۳۹۵ سرپرستی و مدیریت انتشارات بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار را به عهده گرفت و سپس در سال ۱۳۹۶ به مدیرعاملی موسسه فرهنگی هنری دکتر محمود افشار برگزیده شد. حوزه فعالیتهای پژوهشی تخصصی او بیشتر متنپژوهی، حافظشناسی و نسخهشناسی است، اما به طور کلی به پژوهشهای ایرانشناسی، خصوصا تاریخ معاصر علاقمندی دارد و کتابها و مقالات متعددی در این زمینه منتشر کرده است.

یحیی مهدوی
دکتر یحیی مهدوی
دکتر یحیی مهدوی (۱۲۷۸-۱۳۷۹)
عضو سابق شورای تولیت و هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
نویسنده، مترجم و استاد فلسفۀ دانشگاه تهران
یحیی مهدوی، فرزند حاج محمدحسین امینالضرب و نوۀ حاج محمدحسن امینالضرب در ۱۲۷۸ در تهران به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی را با معلمان سرخانه گذراند، سپس وارد دارالفنون شد و پس از اخذ دیپلم دارالفنون، برای ادامۀ تحصیل در رشتۀ ادبیات و فلسفه به دارالمعلمین عالی رفت. پس از اخذ لیسانس، در ۱۳۱۰ برای ادامۀ تحصیل عازم فرانسه شد. با ارائۀ دو رسالۀ «شناسایی در نزد فلاسفۀ نخستین اسلام» و «فهرست مصنفات ابنسینا»، به دکتری فلسفه نائل آمد. پس از بازگشت به ایران در ۱۳۲۰ با سمت دانشیار فلسفه در دانشگاه تهران مشغول تدریس شد که تا زمان بازنشستگی وی در سال ۱۳۵۲ ادامه یافت. از آن سال به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران به تدریس در دورۀ دکتری فلسفه ادامه داد. مهدوی از اولین مترجمان آثار فلسفی به فارسی بود و در سراسر دوران تدریس، حقوق دانشگاهی خود را به انتشارات دانشگاه تهران اهدا کرد تا صرف انتشار آثار فلسفی و ادبی شود.

اصغر مهدوی
دکتر اصغر مهدوی
دکتر اصغر مهدوی (۱۲۹۳-۱۳۸۳)
عضو فقید شورای تولیت و هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
استاد اقتصاد و حقوق، محقق و نسخهشناس
اصغر مهدوی، فرزند حاج محمدحسین امینالضرب مهدوی (از بازرگانان متنفذ عصر قاجار) و خدیجهخانم (دختر مستشارالوزراء) بود. در سال ۱۳۱۲، از دارالفنون دیپلم ادبی گرفت و در ۱۳۱۵، برای تحصیل در رشتۀ ادبیات به دانشسرای عالی رفت. سپس عازم فرانسه شد و در ۱۳۱۸ دکتری حقوق عمومی از دانشگاه پاریس و در ۱۳۲۱ دکتری اقتصاد از دانشگاه سوربن گرفت. پس از بازگشت به ایران در دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی و اقتصاد دانشگاه تهران به تدریس پرداخت. مهدوی پس از عمری پربار که صرف تدریس، تحقیق، تألیف، تصحیح، ترجمه و گردآوری متون خطی کرد، در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۳، دار فانی را وداع گفت. آثار ارزندهای از جمله تصحیح سیرت رسول الله از وی به جای ماندهاست.

سید جعفر شهیدی
دکتر سید جعفر شهیدی
دکتر سید جعفر شهیدی (۱۲۹۷-۱۳۸۶)
رئیس هیئتمدیره و عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
ادیب، مورخ، مترجم، پژوهشگر و استاد دانشگاه تهران
سید جعفر شهیدی در بروجرد به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی را در زادگاه خود گذراند. در سال ۱۳۲۰ رهسپار حوزۀ علمیۀ نجف شد و پس از نیل به درجۀ اجتهاد در سال ۱۳۲۷ به ایران بازگشت. مدتی در قم از محضر آیتالله بروجردی و دیگر استادان و مراجع بزرگ حوزۀ علمیۀ قم بهرهها برد. سپس به تهران رفت و به تدریس در دبیرستانها مشغول شد. شهیدی در سال ۱۳۲۸ به حلقۀ مؤلفان لغتنامۀ دهخدا پیوست و پس از چندی به سمت معاونت آن سازمان منصوب شد. در سال ۱۳۲۹ تحصیلات خود را در رشتۀ علوم منقول آغازید و در سال ۱۳۳۱ش گواهینامۀ تدریس آن رشته را از دانشکدۀ معقول و منقول دریافت کرد. آنگاه به دانشکدۀ ادبیات رفت و ابتدا در سال ۱۳۳۵ به درجۀ لیسانس و سپس در سال ۱۳۴۰ به درجۀ دکتری زبان و ادبیات فارسی نائل آمد و از همان سال تدریس در دانشکدۀ ادبیات دانشگاه تهران را آغاز کرد.
شهیدی پس از درگذشت دکتر محمد معین، ریاست سازمان لغتنامۀ دهخدا را بر عهده گرفت و تا پایان عمر در این سمت باقی بود. از دکتر شهیدی تألیفات و ترجمههایی بر جای مانده است که از آن جمله میتوان به کتاب تاریخ تحلیلی اسلام اشاره کرد. ترجمۀ ایشان از نهجالبلاغه نیز یکی از نمونههای برجستۀ ترجمه از عربی به فارسی است. دکتر شهیدی در سال ۱۳۷۴ منزل مسکونیاش را به شهرداری نارمک واگذار کرد و این خانه در همان سال به کتابخانۀ عمومی دکتر شهیدی تبدیل شد.

جواد شیخالاسلامی
دکتر جواد شیخالاسلامی
دکتر جواد شیخالاسلامی (۱۳۰۲-۱۳۷۹)
عضو فقید شورای تولیت و هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
نویسنده، مترجم، مورّخ و استاد دانشگاه
فرزند میرزا ابوالفضل زنجانی. تحصیلات دبیرستانی را در مدرسۀ البرز گذراند و سپس برای ادامۀ تحصیل به انگلستان سفر کرد. پس از چندی برای تحصیل و تحقیق در رشتۀ تاریخ علوم سیاسی به دانشگاه هایدلبرگ آلمان رفت و با دفاع از رسالۀ خود به نام تئوریهای انقلابهای ملی نهضت مشروطیت مدرک دکتری گرفت. در بازگشت به ایران در سال ۱۳۴۳ با سمت مشاور در وزارت علوم و آموزش عالی مشغول به کار شد. در سال ۱۳۵۰ تدریس در دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی را آغاز کرد و از سال ۱۳۶۲ به سمت جانشینی دکتر محمدعلی هدایتی در شورای تولیت بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار برگزیده شد. تألیفات او مشتمل بر چند جلد تحقیق و ترجمه است. او در دورۀ تحصیل در هایدلبرگ مقالاتی در مجلات فارسی سخن، یغما و راهنمای کتاب منتشر ساخت. جز این، مقالاتی نیز از وی به زبان انگلیسی در دایرهالمعارف بریتانیکا به چاپ رسیده که همگی مربوط به تاریخ سیاسی ایران است.

ایرج افشار
استاد ایرج افشار
استاد ایرج افشار (۱۳۰۴-۱۳۸۹)
عضو فقید شورای تولیت و بازرس و سرپرست عالی و عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی
ایرانپژوه، کتابشناس و از پراثرترین پژوهشگران و نویسندگان معاصر ایران
ایرج افشار، فرزند دکتر محمود افشار یزدی، در تهران متولد شد و در مدرسههای شاهپور و فیروزبهرام تحصیل کرد. در سال ۱۳۲۸ از دانشکدۀ حقوق دانشگاه تهران در رشتۀ قضایی فارغ التحصیل شد. در ۱۳۳۵ به فرانسه رفت و در دورهای آموزشی که یونسکو بانی آن بود، با علم کتابشناسی جدید آشنا شد. گسترۀ پهناوری از فعالیتها، از جمله سردبیری چند نشریۀ فرهنگی و همکاری با آنها، کتابداری، فهرستنگاری، نسخهشناسی، تدریس دانشگاهی، مطالعات ایرانشناسی، قاجارپژوهی، مدیریت انتشارات، همکاری در سطوح مختلف با نهادهای متعدد پژوهشی و ایرانشناسی و کتابخانهها و مراکز نسخههای خطی، از عرصههای تکاپوی فرهنگی- پژوهشی او بود که حاصل آن کارنامهای غنی قریب به ۳۰۰ کتاب و چند هزار مقاله و یادداشت را شامل میشود. علاوه بر آنها شماری از آثار وی همچنان در دست انتشار است. فهرست کتابها و مقالات ایشان در سه جلد مفصل توسط انتشارات خانۀ کتاب در سال ۱۳۹۶ منتشر شده است. استاد ایرج افشار در ۱۸ اسفند ۱۳۸۹ در تهران درگذشت و پیکرش در مقبرۀ خانوادگی در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

امین عبدالمجید بدوی
دانشمند مصری، متخصص ادبیات فارسی، استاد دانشگاه عینشمس (قاهره)
امین عبدالمجید بدوی
دکتر عبدالمجید بدوی دانشیار فارسی دانشگاه عین شمس: که به دعوت دانشگاه تهران مدتی در دانشکده ادبیات این دانشگاه تحصیل کرده و کتاب قابوسنامه را با رسالهای درباره این کتاب و شرح زندگانی مؤلف آن انتشار داده است. امین عبدالمجید بدوی ازاهالی مصر، برای تکمیل تحصیلاتش به ایران آمد. در ۱۳۳۵ با نوشتن پایان نامهای به عنوان بحث درباره قابوسنامه زیر نظر دکتر محمد معین، موفق به دریافت درجه دکتری زبان وادبیات فارسی از دانشگاه تهران گردید. آثار: قابوسنامه .تهران: ۱۹۵۶٫ (ترجمه با همکاری صادق نشأت ) القصه فی الادب الفارسی. درباره قصههای منثور و منظوم فارسی از عصر رودکی تا جامی، ۱۹۶۴ الامیر بختیار . ترجمه بختیارنامه به زبان عربی. ۱۹۷۱ تاریخ بخارای نرشخی. (ترجمه با همکاری نصرالله مبشر الطرازی)

غلامحسین یوسفی
دانشمند ایرانی، استاد دانشگاه فردوسی (مشهد)
غلامحسین یوسفی
جایزه: دوم
سال: ۱۳۶۹
۲۲۱۶۱۶غلامحسین یوسفی (۲ بهمن ۱۳۰۶ مشهد – ۱۴ آذر ۱۳۶۹ تهران)، ادیب، نویسنده، مترجم، مصحح متون و استاد برجسته ادبیات فارسی.

سید محمد دبیرسیاقی
دانشمند ایرانی، از مؤسسه لغتنامه دهخدا
سید محمد دبیرسیاقی
سید محمد دبیرسیاقی (زاده ۴ اسفند ۱۲۹۸ خورشیدی در قزوین) پژوهشگر، نویسنده، شاعر، مدرس ادبیات فارسی و مصحح متون کهن پارسی است. وی در مؤسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی مشغول بکار بوده و مصحح بسیاری از متنهای کهن فارسی است. دبیرسیاقی تاکنون نزدیک به ۸۰ متن ادبی و تاریخی را تصحیح و منتشر کردهاست، که از میان آنها میتوان شاهنامه فردوسی، دیوان منوچهری، نزهه القلوب، فرهنگ سروری و سلطان جلالالدین خوارزمشاه و تصحیح لغت فرس اسدی طوسی را نام برد. او میان سالهای ۱۳۲۶ تا ۱۳۳۴ در گردآوری لغتنامه با علیاکبر دهخدا همکاری داشت. از آن پس همکاری او با مؤسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی تا ۱۳۵۹- که کار این اثر به پایان رسید- پی گرفته شد. کار بزرگی که استاد دبیرسیاقی در دست دارد، نوشته لغتنامه فارسی است که تاکنون برخی از مجلدهای آن چاپ شدهاست.

ظهورالدین احمد
دانشمند پاکستانی، استاد دانشگاه پنجاب (لاهور)
ظهورالدین احمد
استاد ظهورالدین در ۱۳ اکتبر ۱۹۱۳ میلادی در امرتسر چشم به جهان گشود و در ۱۴ فوریه ۲۰۱۴ در لاهور مرکز عهدهٔ فعالیت خود بدرود حیات گفت. مجلدات اول و دوم از تاریخ ادب را پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ایران با ترجمه و تحشیهٔ دکتر شاهد چوهدری به زیور طبع آراست و ترجمهٔ مابقی مجلدات را براساس چاپ اردویی آن در سلسله انتشارات ادارهٔ تحقیقات دانشگاه پنجاب لاهور، در دست تدوین و طبع دارد.
«ایرانی ادب به اردو» حاوی تاریخ ادب ایران از قدیمالایام تا دورهٔ معاصر با «نقد شعر فارسی» پاکستان و هند در هشت باب به فارسی شامل سهم دهها نقّاد سخن از امیرخسرو تا دورهٔ معاصر که در زمینهٔ نقد شعر فارسی در پاکستان و هند کار کردهاند از آثار دیگر اوست و خوشبختانه مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان در اسلامآباد به چاپ آن مبادرت کرده است. از آثار دیگر اوست: «تصحیح و حواشی بر عبرتنامهٔ از عبرت لاهوری»، «آغاز و ارتقای زبان فارسی در شبهقاره»؛ «با مجموعهٔ ادبیات انقلاب اسلامی»، «جواهرات» (کتاب درسی دورهٔ متوسطه)، و مقالات پژوهشی بسیار در دانشنامههای مختلف چاپ ایران و نشریات پاکستان.

کلیفورد ادموند باسورث
دانشمند انگلیسی، استاد دانشگاه منچستر
ظهورالدین احمد
کلیفورد ادموند باسورث (به انگلیسی: Clifford Edmund Bosworth) ( متولد ۲۹ دسامبر ۱۹۲۸، شفیلد، انگلستان-درگذشتهٔ ۲۸ فوریه ۲۰۱۵[۱]، یئوویل، انگلستان)، تاریخدان و خاورشناس انگلیسی، استاد عربیشناس دانشگاه منچستر بود. او مدرک دکترای خود را از دانشگاه ادینبرا دریافت کرد. وی مقالههایی در دانشنامههای ایرانیکا، بریتانیکا، آمریکانا، و دانشنامه اسلام نوشتهاست.

فریدون مشیری
سخنسرای نامور ایرانی
فریدون مشیری
فریدون مشیری متولد سی ام شهریور ماه ۱۳۰۵ در شهر تهران است. او از شاعران معاصر کشورمان بود. او سرودن شعر را تقریبا از سنین نوجوانی ( ۱۵ سالگی ) شروع کرده است. اولین مجموعه شعرش را در سن ۲۸ سالگی با نام تشنه توفان به چاپ رساند.
نکته جالب در مورد این مجموعه شعر این است که این مجموعه با مقدمه استاد شهریار به چاپ رسیده است. در سال ۱۳۳۳ با خانم اقبال اخوان ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو فرزند به نام های بابک مشیری و بهار مشیری است.
فریدون مشیری پس از سال ها تحمل رنج بیماری در بامداد روز جمعه سوم آبان ماه ۱۳۷۹ در سن هفتاد و چهار سالگی درگذشت. او را در بهشت زهرای تهران قطعه هنرمندان در ردیف ۱۶۴ ( شماره ۱۰ ) به خاک سپردند.

نجیب مایل هروی
دانشمند افغانستانی، پژوهشگر و مصحح متون عرفانی
نجیب مایل هروی
جایزه: پانزدهم
سال: ۱۳۸۵